Regelgeving

Informatie

Regelgeving

REGELGEVING

Prostitutie is in Nederland een legaal beroep, er gelden wel net zoals bij andere beroepsgroepen regels. Bij ons dien je 21 jaar oud te zijn om te mogen werken. Wij hanteren die leeftijd omdat wij geloven dat je dan wat meer levenservaring hebt. Er kunnen natuurlijk verschillende redenen zijn waarom jij dit werk wil doen. Denk eraan dat je dit werk zelf moet kiezen en niet op laten dringen door wie of wat dan ook. Als zelfstandig ondernemer bepaal je zelf je werktijden en je klandizie.

PASPOORT

In Nederland mag je alleen werken in de Prostitutie als je uit een EU of EER land komt. Je dient dus ook in het bezit te zijn van een paspoort/ identificatiebewijs EU-land of Eer land, of een Nederlandse verblijfsvergunning waarop is aangegeven dat je mag werken.

KVK INSCHRIJVING

Als je bij ons een kamer wil huren dan kan je dat alleen doen als je zelfstandig onderneemster bent.
Om dit te worden moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel, je dient je dan wel onder de juiste branche code in te schrijven, dit hoeft geen prostitutie te zijn maar moet wel onder branchecode 9609 te vallen. Voor vragen hierover kan je altijd contact met ons opnemen.

INSCHRIJVING GBA

Zonder een inschrijving te hebben bij een gemeente in Nederland kan jij geen KvK inschrijving aanvragen en dus ook niet werken. Het is dus het allerbelangrijkste om eerst een woning te zoeken waar je je kan inschrijven om daarna pas jouw bedrijf te starten.

GGD

Het is belangrijk dat je regelmatig jezelf laat controleren op Soa’s , je kan dit als prostituee gratis bij de GGD laten doen.
Je kan dit natuurlijk ook bij je eigen huisarts laten doen.
Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel en wij gaan er dan ook dat dit voor jou ook geldt.
Dit houdt in dat je niet alleen veilig en hygiënisch met je klanten werkt maar tevens hygiënisch met de werkruimtes omgaat, dat werkt voor iedereen wel zo prettig.

HUISREGELS

Omdat de overheid deze branche toch als iets speciaals ziet en er daarom strenge regelgeving voor de exploitanten is, verlangen wij ook van onze huursters dat zij zich aan een aantal regels houden.
Wij accepteren geen strafbare feiten in onze panden zoals drugsbezit of gebruik, heling, diefstal etc.
Verder zijn wij fel tegen mensenhandel en bij vermoedens hiervan zullen wij altijd direct melding bij de politie maken.

Wij hebben respect hoog in het vaandel staan en geven dat de dames ook, daarom verwachten wij van jullie wederzijds respect. Ook vinden wij hygiëne erg belangrijk, dat de werkkamers en de overige ruimtes er altijd netjes uitzien maar ook dat de huursters zelf hygiënisch werken en zijn, net als hun werkkleding en attributen.
Als laatste wordt er van jou verwacht dat je minimaal: Engels, Spaans, Duits of Nederlands spreekt. Dit niet alleen om met ons te communiceren maar tevens met de klanten.
Zo ontstaan er niet misverstanden en weten jullie allebei duidelijk wat de afspraak is conform jouw dienstverlening.

HANDIGE LINKS EN ADRESSEN

GGD Haaglanden
Westeinde 128
2512 HE Den Haag
088 – 355 01 00
http://www.ggdhaaglanden.nl/

Bij het  Regionaal soa-centrum Den Haag van de GGD  kunt u gratis en anoniem een soa-test. Ook de behandeling van de meeste soa’s is vaak gratis.

Kamer van Koophandel
Koninginnegracht 13
2514 AA Den Haag
088 – 585 15 85
https://www.kvk.nl/

Om als ZZP-er aan de slag te gaan, die je je bij de Kamer van Koophandel in te schrijven. Je dient van te voren een afspraak te maken, dit kan je telefonisch doen.

SHOP (Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel)
Herengracht 20
2511 EH Den Haag
070 – 361 47 47
https://www.shop-denhaag.nl

Shop is het expertisecentrum op het gebied van hulp- en dienstverlening aan sekswerkers en slachtoffers mensenhandel. Shop verbetert de positie van (ex)sekswerkers en slachtoffers mensenhandel door het geven van informatie, advies en praktische en psychosociale hulp.

SPOT 46
Herengracht 46-a
2511 EJ Den Haag
070 – 345 70 10
https://www.spot46.nl/

Spot 46 is dé plek in de regio Haaglanden waar je terecht kunt voor gratis informatie en advies over (gezond) werken in de seksuele dienstverlening.